Mari-Elina Koivusalo Bloggailen arjen pienistä asioista ja joskus hieman suuremmistakin.

Turun Yli-Maaria tarvitsee koulun ja päiväkodin

Turun kaupunki on laittamassa koko koulu- ja päiväkotiverkon päälaelleen, tavalla josta itse en ole ollenkaan innostunut. Isommasta kokonaisuudesta tuonempana, mutta yksi yksittäinen silmiinpistävä epäkohta liittyy niin kouluverkkoselvitykseen kuin ensi vuoden budjettiinkin. nimittäin, Yli-Maarian koulun rakentamista ollaan siirtämässä vuoteen 2022 ja kouluverkkoselvityksessä kehoitetaan jakamaan alueen oppilaat ”tasaisemmin” Moision, Paattisten ja Jäkärlän koulujen kesken.

Yli-Maaria on alue, jonne Turulla on vielä mahdollista laajentua, ja jonne se on kaavoittanut runsaasti omakotitalotontteja lapsiperheille. On häpeällistä, että kaupunki samaan aikaan ei alueelle muuttaville perheille tarjoa palveluja. Yli-Maarian koulun ja päiväkodin piti valmistua jo vuonna 2009, ja nyt hanketta ollaan yhä vielä siirtämässä. Perusteluksi annetaan ”odotettua alhaisempi väestönkasvu alueella”. Äkkiseltään ajatellen ei ole mikään ihmekään, ettei alueelle muuttajia löydykään, kun lapsiperheiden palvelut puuttuvat. Nyt Yli-Maariassa odottaa ottajaansa noin 100 omakotitonttia. Varmaa on, ettei halukkaita muuttajia löydykään, mikäli palveluja ei alueelle saada. Jokainen voi laskea, paljonko myynti- ja kiinteistöverotuloja kaupunki näistä tonteista saisi. Puhumattakaan niistä veroja maksavista lapsiperheistä, jotka nyt muuttavat Turun rajojen ulkopuolelelle omakotitonttien ja palvelujen perässä.

Tosiasiassa myös palvelutarpeet ovat jo nyt alueella suuret. Päivähoitopaikoista on huutava pula. Moision koulusta yli puolet toimii parakeissa. Näin ei voi jatkua.

Turun Sdp otti tavoitteekseen budjettineuvotteluissa, ettei Yli-Maarian koulun ja päiväkodin rakentamista enää viivytettäisi, vaan palvelut olisivat olemassa nykyisten aikataulujen mukaisesti vuonna 2018.

Moision, Paattisten ja Jäkärlän palvelujen yhdistäminen on toki järkevää kulkuyhteyksiä parantamalla, mutta realismia ei ole pienten koululaisten liikkuminen Paattisten ja Jäkärlän välillä. Lähikoulu kuuluu kaikille

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat