Mari-Elina Koivusalo Bloggailen arjen pienistä asioista ja joskus hieman suuremmistakin.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 21 min 55 s sitten

Oikeuskanslerin uusi kommentti tapaus Berneristä: ”Tämä muuttaa asetelmaa”

1 tunti 10 min ago

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kertoo Uudelle Suomelle, että uudet päivämäärätiedot muuttavat asetelmaa hänen arviossaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneristä (kesk) mahdollisesta hallitusjäsenyydessä ruotsalaisessa pankkikonserni SEB:ssä.

Uusi Suomi kertoi aiemmin keskiviikkona, että SEB:n hallitus pitää järjestäytymiskokouksen pian yhtiökokouksen jälkeen 26. maaliskuuta. Berner oli kertonut Pöystille, että ensimmäinen kokous järjestettäisiin 29. huhtikuuta.

Uusi tieto Anne Berner -jupakassa: SEB:n hallitus koolle heti 26.3. – Oikeuskansleri: Berner antoi eri päivämäärän

2 tuntia 24 min ago

Ruotsalaisen pankkikonserni SEB kertoo Uudelle Suomelle, että tuleva uusi hallitus pitää ensimmäisen kokouksensa jo 26. maaliskuuta eli nykyisen vaalikauden aikana. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) on tähän saakka korostanut, että yhtiön hallituksen ensimmäinen kokous järjestetään eduskuntavaalien jälkeen huhtikuun lopulla.

Nyt puhuu oikeuskansleri: ”Kävin Bernerin kanssa keskustelua – en antanut kirjallista lausuntoa”

3 tuntia 28 min ago

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti vahvistaa käyneensä keskustelua liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) kanssa tämän mahdollisesta valinnasta Svenska Enskilda Bankenin SEB:n hallitukseen.

Pöysti kertoo asiasta itse julkisuuteen toimittamassaan tiedotteessa.

Bernerin veto tulistutti keskustalaiset – Varapuheenjohtaja Kulmuni Ylellä: ”Nyt tulee paljon kysymyksiä”

4 tuntia 59 min ago

Viestintä- ja liikenneministeri Anne Berner (kesk) kertoo Yle uutisille viestittäneensä heti pääministeri Juha Sipilälle (kesk), kun hän sai tiedon, että hän on ehdolla liikepankki SEB:n hallitukseen.

Hän ei kuitenkaan täsmennä, koska tieto tuli.

LUE MYÖS: Juha Sipilältä outo vastaus Anne Berneristä: ”Minua ei kiinnosta se asia”

Juha Sipilä ojentaa Jussi Niinistöä ”taleban”-puheista – ”Aletaan olla rajoilla”

5 tuntia 48 min ago

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) katsoo, että puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) kommentit perustuslakiasiantuntijoista alkavat olla siinä rajoilla, millaista keskustelua hän toivoo hallituksen käyvän. Hallituksen ei pidä ohjailla, mitä asiantuntijoita eduskunnassa kuullaan, Sipilä linjaa.

Niinistö on sättinyt oikeustieteen professoreita Juha Lavapuroa ja Martin Scheininiä ”perustuslakitalebaneiksi”.

Näkökulma: Huligaani jatkaa matkaa – Ministeri Anne Bernerin nimitysuutinen on todella helppo ymmärtää väärin

6 tuntia 12 s ago

"Olin nuorena huligaani", liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner(kesk) sanoi pian nimityksensä jälkeen kesäkuussa 2015 keskustan Suomenmaa-lehdelle.

Jutusta ei tosin käynyt ilmi, millä tavalla Berner oli huliganismia toteuttanut, muuten kuin olemalla "tahtoihminen" ja "kulkemalla omia polkujaan".

Kokoomuksessa Berneriä pidettiin jo tuolloin huligaanina, koska hän oli luvannut ryhtyä kokoomuksen kansanedustajaehdokkaaksi ennen siirtymistään gallup-johdossa olleen keskustan riveihin.

Juha Sipilältä outo vastaus Anne Berneristä: ”Minua ei kiinnosta se asia”

8 tuntia 2 min ago

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoo, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) ministeriystilanne on ajankohtainen vasta sitten, kun ruotsalaispankki SEB:n uusi hallitus valitaan yhtiökokouksessa maaliskuun 26. päivä.

Eilen tiistaina kävi ilmi, että Berneriä esitetään SEB:n hallitukseen. Berner ei lähde ehdolle eduskuntavaaleihin. Bernerin tulevaisuudensuunnitelmat herättivät kysymyksen siitä, pitäisikö liikenne- ja viestintäministerin salkku siirtää toiselle henkilölle.

Hiihdon MM-kisat käyntiin – Suomen joukkue tavoittelee isoa mitalipottia

8 tuntia 20 min ago

Pohjoismaisten hiihtolajien, maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn MM-kisat käynnistyvät Itävallan Seefeldissä keskiviikkona maastohiihdon karsintakisoilla. Mitaleista kilvoitellaan ensi kertaa torstaina, kun ohjelmassa ovat miesten ja naisten henkilökohtaiset sprinttikisat, jotka hiihdetään vapaalla hiihtotavalla.

Eduskunnasta tuli nyt poikkeusratkaisu: Dokumentteja julki heti

8 tuntia 33 min ago

Eduskunnan perustuslakivaliokunta on tehnyt poikkeuksellisen ratkaisun julkistaa asiantuntijalausuntoja kesken asiantuntijoiden kuulemisten.

Kyse on asiantuntijoiden siviili-  ja sotilastiedustelulakeja koskevista lausunnoista.

Yleensä lausunnot tulevat julkisiksi vasta, kun valiokunnan lausunto valmistuu.

Asiantuntijalausunnot koskien hallituksen esitystä siviilitiedustelulaiksi ovat täällä.

Elina Lepomäki ihmettelee Berner-kommentteja: ”Vaikea ymmärtää tätä katkeruutta”

8 tuntia 54 min ago

Kokoomuslainen kansanedustaja Elina Lepomäki ihmettelee liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) ympärillä vellovaa keskustelua. Berner siirtynee ruotsalaispankki SEB:n hallitukseen.

”Vaikea ymmärtää tätä katkeruutta. Ministeri Anne Berner on tehnyt hyvän työn Suomen valtioneuvoston jäsenenä. Käsittääkseni hän ilmoitti aikaa sitten että on vain yhden kauden remmissä”, Lepomäki kirjoittaa Facebookissa.

Näkökulma: Tapaus Anne Berner – Nyt kävi nolosti Sipilän hallitukselle

10 tuntia 3 min ago

Tieto liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) siirtymisestä ruotsalaispankki SEB:n hallitukseen on herättänyt kysymyksen siitä, pitääkö Juha Sipilän (kesk) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri nyt vaihtaa hallituskauden viime metreillä.

”Täysin sopimatonta käytöstä ministeriltä – samaa sarjaa kuin Sipilän kaiken maailman dosentit”

11 tuntia 29 min ago

Kritiikki puolustusministeri Jussi Niinistöä (sin) kohtaan jatkuu. Niinistö kutsui tiistaina uudemman kerran tiedustelulakeja kritisoineita professoreita ”perustuslakitalebaneiksi”.

LUE TARKEMMIN: Ministeri Niinistöltä rajut syytökset: ”Palkkio 670–1340 €/lausunto – perustuslakitalebanit saivat tahtonsa läpi”

Anne Bernerin veto puhuttaa – ”Muut saavat siivota jäljet”

12 tuntia 12 min ago

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) päätös jättää politiikka ja siirtyä ruotsalaispankki SEB:n hallituksen herättää keskustelua.

Anne Berner: ”En pyri eduskuntaan” – siirtyy SEB-pankkiin

12 tuntia 31 min ago

Ministeri Anne Berner ei aio olla ehdolla kevään eduskuntavaaleissa.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) on ehdolla ruotsalaisen pankkikonsernin SEB:n hallitukseen, kertoo Dagens Industri.

Mestareiden liigan huippupeleissä ei maaleja tehty

20 tuntia 18 min ago

Jalkapallon Mestarien liigassa pelattiin tiistaina neljännesvälierien ensimmäiset osaottelut Liverpoolissa ja Lyonissa. Ottelut Liverpool – Bayern München ja Olympique Lyon - FC Barcelona. Molemmat ottelut päättyivät maalittomiin tasapeleihin.

Anfield Roadilla kotijoukkue Liverpool hallitsi tapahtumia. Maalipaikkoja riitti, mutta tuloksina oli vain ohilaukauksia tai Bayernin maalivahdin Manuel Neuerin torjuntoja.

Raportti: Kuntien eläkemonopoli Keva kannattaa pilkkoa kahtia – Sote-uudistus siirtäisi maksajia yrityksiin

19.2.2019 19:37

Kunnallinen ja yksityinen eläkejärjestelmä kannattaa yhdistää, esittää yksimielinen työryhmä. Hyötynä olisi riskien jakaminen yhdessä. Tällaisia merkittäviä muutoksia voi aiheutua esimerkiksi työllisyydessä tai keskimääräisen eliniän kehityksessä.

Sosiaali- ja terveysministeriön ja valtiovarainministeriön yhteinen työryhmä selvitti eläkejärjestelmien erillisyyttä ja julkisti odotetun raporttinsa tänään.

HS: Suomelta vaaditaan selvitys – Kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut ammuttiin Irakissa

19.2.2019 19:14

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin haluaa Suomelta selvityksen siitä, rikkoiko irakilaisen miehen palautus ihmisoikeussopimuksia, kertoo Helsingin Sanomat. Mies oli saanut Suomesta kielteisen turvapaikkapäätöksen ja hänet surmattiin ampumalla kolme viikkoa sen jälkeen, kun hän oli palannut vapaaehtoisella palautuslennolla Irakiin vuonna 2017.

Juhana Vartiainen ällistyi aktiivimallin kritiikistä: ”Kummallista logiikkaa – tähän perustuu aktiivimallin vaikutus”

19.2.2019 18:03

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen puolustaa työttömyysturvan aktiivimallia ja katsoo sitä vastaan esitetyn kritiikin perustuvan ”kummalliselle logiikalle”.

Eduskunta käsitteli tänään täysistunnossaan kansalaisaloitetta aktiivimallin kumoamiseksi. Sosiaali- ja terveysvaliokunnassa käsiteltyä kansalaisaloitetta esitetään hylättäväksi. Eduskunnan oppositiopuolueet sdp, perussuomalaiset, vihreät, vasemmisto ja rkp kuitenkin tukevat kansalaisaloitetta aktiivimallin kaatamiseksi.

”Pikku olympialaiset” järjestetään Valko-Venäjällä

19.2.2019 17:18

Urheilun Euroopan kisat järjestetään ensi kesänä toisen kerran. Kisakaupunkina toimii Valko-Venäjän pääkaupunki Minsk, joka sai kisat ainoana hakijana, kun Hollanti vetäytyi kisaisännyydestä.

Ensimmäiset Euroopan kisat järjestettiin 2015 Azerbaidzhanin pääkaupungissa Bakussa. Kisoista hyötyi lähinnä Azerbaidzhanin epädemokraattinen poliittinen johto, joka haluaa nostaa profiiliaan. Muuten tapahtuma jäi suurelle yleisölle aika lailla etäiseksi.

”Eivät kehtaa puolustaa aktiivimallia” – Eduskunnan väittelyssä puoliksi tyhjä sali, Lindström: ”Mitä tilalle?”

19.2.2019 17:10

Eduskunnassa oppositiopuolueet sdp, perussuomalaiset, vihreät ja vasemmistoliitto sekä rkp höykyttivät hallitusta vuonna 2018 voimaan astuneesta työttömyysturvan aktiivimallista.

Eduskunta käsittelee parhaillaan kansalaisaloitetta aktiivimallin kumoamiseksi. Opposition vastustuksesta huolimatta kansalaisaloitetta esitetään hylättäväksi. Kansalaisaloitetta käsitelleen sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Krista Kiuru (sd) huomauttaa, ettei aktiivimalli kohtele kaikkia työttömiä yhdenvertaisesti.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat