Mari-Elina Koivusalo Bloggailen arjen pienistä asioista ja joskus hieman suuremmistakin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Missiojournalismi

Hävetkää HS ja YLE

Ennustin oikein, että Rust Beltiltä pamahtaa. Obaman ympäristö- ja energiapolitiikka sekä Bill Clintonin Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimus NAFTA aiheuttivat sen, että työläiset hylkäsivät punavihreät clintoniitit.

Valtamedia romahtamassa - Clintonin Canossan matka vasta alkamassa

Olen seurannut tarkkaan USA:n vaaleja ja Elisan tarjoama CNN on lähes taukoamatta ollut päällä. Matias Turkkila on mielestäni täysin oikeassa tuoreessa analyysissään, että Hillary Clintonin Canossan matka on vasta alkamassa ja että läntisen valtamedian missiojournalismi (Goljat) on kohdannut kuolettavasti kiven linkoavan Daavidin eli Internetin. https://blogit.perussuomalaiset.fi/matias-turkkila/hillary-clintonin-nei...

Mistä "immoslaisuus" kumpuaa - HS jäi valheesta kiinni taas

Helsingin Sanomat erään kolumnistinsa välityksellä halusi parantaa "suomalaista luokattoman huonoa maahanmuutto'keskustelua' http://www.hs.fi/kotimaa/a1440727054759?jako=4283e4d359498a811b1de1d7c84... kertomalla, että Oxfordissa eräässä koulussa uuden mullistavan pedagogiikan omaksumisen myötä maahanmuuttajien koulutulokset paranivat kantaväestöäkin paremmiksi. Helsingin Sanomien kolumnisti huipensi analyysinsä toteamalla, että "meillä ei olla oltu juuri mistään yksimielisiä.

HS:n eilisestä töppäilystä - Mitä Robert van Otterdijk ja YK todella sanoivat?

Eilisessä virheellisessä uutisoinnissaan Helsingin Sanomat ei  tehnyt käsitteellistä eroa ruoan hävikin (loss) ja tuhlauksen (waste) välillä ja jätti ratkaisevan Guardian lehden kappaleen sisällön mainitsematta. Tämä aikaansai sen, että asiat kääntyivät päälaelleen. Oliko tämä tahallista vai vain hutilointia vai ehkä vähän molempia, sitä emme saa tietää.

Helsingin Sanomat edistää humpuukia - taas

Vihreän missiojournalismilinjansa mukaisesti Helsingin Sanomat julistaa tänään artikkelissaan "Maailmassa on ruokaa kuin roskaa -  neljänneksen säästö hävikissä ravitsisi kaikki aliravitut". Artikkeli syyllistää kehittyneissä maissa asuvat ihmiset siitä, että heidän roskiin joutuva ruoka kykenisi ruokkimaan maailman aliravitut. Artikkeli väittää yksittäiseen Maailman ruokaohjelman FAO:n virkamiehen hyvin vihreässä the Guardian lehdessä antamaan lausuntoon  nojaten, että kehitysmaissa ruoan hävikki on olematonta.

Maailmanpankin varakuvernööri ja vihreät toimittajat

Pekka Haavistolla oli 2000-luvun alkupuolella tapana säännöllisesti ilmoittaa CV:ssään virallisissa kehityspoliittisissa keskusteluissa ympäri maailmaa mm. olleensa Maailmanpankin varakuvernööri. Saksan kestävän kehityksen virallisena arvioijana hän ilmoitti Angela Merkelille vuonna 2007 henkilökohtaisesti luovuttamassaan kirjassa olevansa useiden kansainvälisten instituutioiden vieraileva luennoitsija ja professori. Pekka Haavistolla ei ole akateemisia opintoja eikä lainkaan tutkijameriittejä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä